Hotel Sovereign Beach

  • Rustig gelegen en direct aan het strand.
  • Ruime kamers.
  • Ca. 2,5km van Kardamena centrum.
  • Voor jong en oud.
 

Informatie

Sovereign Beach is heerlijk rustig gelegen en direct aan het strand. Een vriendelijk, modern en goed gerund hotel omgeven door een mooie tuin. Sovereign Beach biedt een goede service en tal van faciliteiten voor jong en oud die ervoor zorgen dat u zult genieten van uw welverdiende vakantie.


Ligging: Sovereign Beach in Kardamena
Sovereign Beach ligt direct aan het privé strand en op ongeveer 2,5 kilometer van het gezellige centrum van Kardamena.

Faciliteiten: Sovereign Beach
Sovereign Beach telt 185 kamers verdeeld over 2 gebouwen met maximaal 4 verdiepingen. In de ruime lobby met zitjes vindt u de receptie en er zijn 3 liften aanwezig. In de tuin vindt u een prachtig groot zwembad met apart kinderbad. Rondom het zwembad en op het strand kunt gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. Handdoekenservice is met borg. Er is een buffetrestaurant en een Taverna en drankjes zijn te verkrijgen bij één van de 4 bars. Verder biedt Sovereign Beach u een minimarkt, een internetcafé en wifi (alle tegen betaling). Voor de kinderen is er een mini-club en een speeltuintje.

Uw hotelkamer:
De standaardkamers (1-3 personen) van Sovereign Beach zijn ruim en verzorgd ingericht en beschikken over airconditioning, koelkastje, huurkluisje, satelliet televisie, telefoon en een balkon met zitje. Een badkamer met bad/douche, toilet en föhn. Voor gezinnen zijn er quadkamers (2 volw. + 2 kind.), een standaardkamer met extra bedden, en familiekamers (min. 2 volw. + 2 kind. of 3 volw. + 1 kind, max. 2 volw. + 3 kind. of 3 volw. + 2 kind.), deze bestaan uit 2 ruimtes. Voordeelkamers (2 personen) kunnen qua faciliteiten en ligging afwijken van de standaardkamers.

Sport & Ontspanning:
U kunt tijdens uw verblijf in Sovereign Beach gebruikmaken van de tennisbanen, voetbal, tafeltennis, darts, waterpolo, fitness, volleybal en watersporten aan het strand (enkele activiteiten zijn tegen betaling). In het Spa Center kunt u tegen betaling gebruikmaken van de sauna, massages en behandelingen. Het animatieteam verzorgt een leuk en gevarieerd animatieprogramma.

Verzorging: Sovereign Beach
U verblijft in Sovereign Beach op basis van All Inclusive: ontbijt (07.30-10.00), lunch (12.30-14.30) en diner (19.30-21.30), alle in buffetvorm. Diverse snacks (10.00-18.00). Alle door het hotel geselecteerde lokale (non-)alcoholische drankjes van 10.00 tot 23.00 uur inbegrepen. Tegen betaling: geïmporteerde drankjes, cocktails, de specialiteiten restaurants (reservering verplicht) en alle consumpties na 23.00 uur.

 

Let op: In het voor/naseizoen en tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat het All Inclusive aanbod iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van een hotel(complex) tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

 

Kos informatie

Het eiland Kos 
Kos is één van de populairste en gezelligste vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ligging 
Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Natuur 
In de oudheid was Kos bedekt met bos. Maar eeuwenlang kapten de eilandbewoners bos voor huizen, schepen en verdedigingswerken. Hierdoor is een bijna boomloos landschap ontstaan. Wel is er veel struikgewas te vinden op Kos. Tevens zijn er veel kruiden, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Van de weinige bomen zijn er kurkeiken, laurierbomen en dennen. Daar waar de grond vruchtbaar is zijn olijfbomen, amandelbomen en citrusbomen geplant.

Klimaat 
Kos kent een Mediterraans  klimaat, dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters.

Stranden 
Zowel ten noorden van Kos-stad (zandstrand) als ten zuiden van Kos-stad (kiezelstrand) kunt u terecht voor uw strandvermaak. Ook kunt u naar Tingaki (tien kilometer ten noorden van Kos-stad) waar u een prachtig langgerekt zandstrand zult aantreffen.

Geschiedenis 
De eerste bewoners van Kos waren de Pelasgers, die op verschillende plaatsen op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. In 2000 voor Christus kwamen de Cariërs van de kust van Klein Azië naar Kos. Zij gaven het eiland eerst de naam Kouris en later Karis. Verschillende dynastiën hebben hun stempel op Kos achtergelaten. In historische bronnen zijn niet alle koningen van Kos geregistreerd. Men lijkt begonnen te zijn met de Meropis-Triops, die afstamden van de Cariërs uit Klein Azië. Van hen stamt de naam Meropis en daarna Kos af. De eerste verbintenis sloten de Cariërs af met Minos II, de koning van Kreta. Bovendien vochten ze samen met de eilanden Nissyros, Karpathos en Kalymnos in de veldslag tegen Troje. Halverwege de vijfde eeuw voor Christus werd op Kos de grote arts uit de oudheid, 'Hippocrates', geboren, die hier zijn medische school oprichtte. De eed van Hippocrates werd de nu bekende eed, die elke arts moet afleggen. Met Alexander de Grote en zijn gevolg begint voor Kos een glansrijke eeuw in de geschiedenis. De medische school maakt de naam Kos in heel Griekenland bekend. Aan het einde van de vierde eeuw voor Christus begon er weer een bloeiperiode. Kos vormde een coöperatie met Kalymnos en de overige eilanden. In dertig voor Christus werd Kos volledig onderworpen aan Rome en behoorde tot het oostelijke gebied van het Romeinse Rijk. Kos verloor zijn politieke vrijheid volledig en werd onder het regime van Rhodos geplaatst. In 1464 probeerden de Turken het eiland te veroveren. De tegenstand van de bewoners en de ridders heeft de Turken toen gedwongen het eiland te verlaten. In 1523 slaagt Sultan Suleyman er dan toch in om Kos in handen te krijgen. Gedurende de Turkse bezetting, die 390 jaar heeft geduurd, had de bevolking erg te lijden onder de vele onderdrukkende maatregelen. Op 7 maart 1948 werd eindelijk de Griekse vlag op Kos gehesen. Na jaren van strijd en met een diep verlangen naar vereniging met het Griekse moederland, werd hun wens bewaarheid.

 

Foto&Video:Hotel Sovereign Beach

 

Beoordelingen: Hotel Sovereign Beach

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info