Grecotel Kos Imperial Thalasso

  • Gemoedelijk en gezellig complex.
  • Strand en centrum op loopafstand!
  • Gastvrij personeel.
  • Voor jong en oud.
 

Informatie

Grecotel Kos Imperial Thalasso is een aangenaam complex met een ongedwongen en plezierige sfeer. Deze accommodatie is voor levensgenieters. Hier wordt aan alles gedacht. Zo wacht er na aankomst een lekkere welkomstcocktail op u. Dit prachtige hotel van de prestigieuze Grecotel keten ligt in een schitterende tuin. Geniet tijdens uw vakantie van een modern ingerichte kamer, of als u behoefte heeft aan meer ruimte boek dan een appartement die wel traditioneler zijn ingericht. Daarnaast heeft dit hotel een goede prijs-kwaliteit verhouding, kortom een absolute aanrader!


Bijzonderheden Grecotel Kos Imperial
Hotel Grecotel Kos Imperial Thalasso beschikt over een receptie, lounge, liften, tv-ruimte, internetfaciliteiten, winkeltjes, bars en restaurants. In de tuin liggen meerdere zwembaden, kinderbad en een zonneterras met ligbedden en parasols (ook op het strand) en badhanddoekenservice. Er is een uitgebreid Spacenter met een binnenbad, fitness, sauna, stoombad, jacuzzi, kapsalon, massages en diverse schoonheidsbehandelingen. Verder zijn er diverse sportfaciliteiten zoals: tennis, tafeltennis, biljart, jeu de boules, darten en beachvolleybal. Uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud. Voor de kinderen is er animatie, speeltuin, kinderbad met piratenschip, Grecoland kinderclub (4-12 jaar) en Club 4 U (13-17 jaar). Diverse watersporten aan het strand zoals: windsurfen, kanoën, zeilen, waterskiën, waterfietsen, jetskiën en banaan. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en/of seizoensgebonden.

Kamertype omschrijving Grecotel Kos Imperial
De luxe ingerichte kamers zijn voorzien van een telefoon, tv, koelkastje, kluisje en airconditioning. Badkamer met bad of douche, toilet en een föhn. De kamers hebben een balkon of terras met zitje. De bungalowkamers zijn als de kamers, maar gelegen in kleinere gebouwen in de tuin. De familiesuites zijn als de kamers, maar ruimer en voor maximaal 4 personen.

Ontdek Grecotel Kos Imperial
Prachtig hotel van de prestigieuze Grecotel keten, gelegen in een schitterende tuin. Het resort bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere kleine gebouwen in bungalowstijl. Een veelheid aan faciliteiten en een ongekende service zorgen voor 100% vakantiegenot!

Voor de kinderen
speelruimte zonder toezicht (Speelruimte Grecoland), babybedje, speeltuin (Speeltuin), Grecoland kinderclub, Club 4 U (half jun-half sep), kinderbad met piratenschip, speeltuin en buggyverhuur.

Babykit
Gratis: kinderstoel in het restaurant
Betalend: buggy, verversingskussen, plaspotje, toiletverkleiner, flessenverwarmer, flessensterilisator, waterkoker, babybadje, baby relaxstoeltje, babyfoon (babykit ter plaatse te boeken)

 

Kos informatie

Het eiland Kos 
Kos is één van de populairste en gezelligste vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ligging 
Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Natuur 
In de oudheid was Kos bedekt met bos. Maar eeuwenlang kapten de eilandbewoners bos voor huizen, schepen en verdedigingswerken. Hierdoor is een bijna boomloos landschap ontstaan. Wel is er veel struikgewas te vinden op Kos. Tevens zijn er veel kruiden, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Van de weinige bomen zijn er kurkeiken, laurierbomen en dennen. Daar waar de grond vruchtbaar is zijn olijfbomen, amandelbomen en citrusbomen geplant.

Klimaat 
Kos kent een Mediterraans  klimaat, dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters.

Stranden 
Zowel ten noorden van Kos-stad (zandstrand) als ten zuiden van Kos-stad (kiezelstrand) kunt u terecht voor uw strandvermaak. Ook kunt u naar Tingaki (tien kilometer ten noorden van Kos-stad) waar u een prachtig langgerekt zandstrand zult aantreffen.

Geschiedenis 
De eerste bewoners van Kos waren de Pelasgers, die op verschillende plaatsen op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. In 2000 voor Christus kwamen de Cariërs van de kust van Klein Azië naar Kos. Zij gaven het eiland eerst de naam Kouris en later Karis. Verschillende dynastiën hebben hun stempel op Kos achtergelaten. In historische bronnen zijn niet alle koningen van Kos geregistreerd. Men lijkt begonnen te zijn met de Meropis-Triops, die afstamden van de Cariërs uit Klein Azië. Van hen stamt de naam Meropis en daarna Kos af. De eerste verbintenis sloten de Cariërs af met Minos II, de koning van Kreta. Bovendien vochten ze samen met de eilanden Nissyros, Karpathos en Kalymnos in de veldslag tegen Troje. Halverwege de vijfde eeuw voor Christus werd op Kos de grote arts uit de oudheid, 'Hippocrates', geboren, die hier zijn medische school oprichtte. De eed van Hippocrates werd de nu bekende eed, die elke arts moet afleggen. Met Alexander de Grote en zijn gevolg begint voor Kos een glansrijke eeuw in de geschiedenis. De medische school maakt de naam Kos in heel Griekenland bekend. Aan het einde van de vierde eeuw voor Christus begon er weer een bloeiperiode. Kos vormde een coöperatie met Kalymnos en de overige eilanden. In dertig voor Christus werd Kos volledig onderworpen aan Rome en behoorde tot het oostelijke gebied van het Romeinse Rijk. Kos verloor zijn politieke vrijheid volledig en werd onder het regime van Rhodos geplaatst. In 1464 probeerden de Turken het eiland te veroveren. De tegenstand van de bewoners en de ridders heeft de Turken toen gedwongen het eiland te verlaten. In 1523 slaagt Sultan Suleyman er dan toch in om Kos in handen te krijgen. Gedurende de Turkse bezetting, die 390 jaar heeft geduurd, had de bevolking erg te lijden onder de vele onderdrukkende maatregelen. Op 7 maart 1948 werd eindelijk de Griekse vlag op Kos gehesen. Na jaren van strijd en met een diep verlangen naar vereniging met het Griekse moederland, werd hun wens bewaarheid.

 

Foto&Video:Grecotel Kos Imperial Thalasso

 

Beoordelingen: Grecotel Kos Imperial Thalasso

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info