Fly & Drive Hoogtepunten van Anatolië

 • Prachtige 15-daagse rondreis
 • Prachtige hoogtepunten zoals het bezoek aan Cappadocië en Pamukkale
 • Bezoek het Göreme openlucht museum (UNESCO wereld erfgoed)
 • Spectaculair uitzicht over de Ihlara Valei
 • Onvergetelijke ballonvaart optioneel
 • Mogelijkheid tot verlengingsweek aan deTurkse riviera; Antalya, Belek, Side, Kemer
 

Dagprogramma

De fly & drive Hooteputen van Anatolia, zal de reis van uw dromen zijn. U ontdekt hoe rijk de geschiedenis is van Turkije. Met de prachtige route langs de Middellandse zee kust, via prachtige Taurus gebergte, bereikte u het tufsteen landschap van Cappadocië. Hoogtepunten zijn verder de hoogvlakte van Konya, het natuurwonder Pamukkale met thermale bronnen, Efeze met de Romeinse cultuur en de Bijbel. Ook zal u aan de zuidwest kust niets te kort komen aan de flora en fauna van het land. En natuurlijk moeten wij ook de prachtige baaien van zuid kust niet vergeten.

Fly drive Antalya de Lysischekust – Efeze – Pamukkale – Cappadocie – Cilicie kust.

Dag 1 – Vliegreis naar Antalya
Bij aankomst wordt u op het luchthaven van Antalya verwelkomen door Lara reizen. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. U wordt door Lara reizen naar uw eerste accommodatie gebracht.

Dag 2 – Op weg naar Alanya
De reis kan beginnen! Vandaag reist u richting Alanya. Onderweg kunt u de volgende plaatsen bezichtigen; Perge, Aspendos, Side, Manavgat waterfal, Alanya kasteel en Damlataş druipsteengrot. Overnachting in Alanya. Ca 150 km.

Dag 3 - Silifke
Vandaag reist u naar Silifke. Onderweg zijn de volgende bezienswaardigheden; de grote kerk van Aya Tekla en de antieke stad Anamurium. In Silifke aangekomen kunt u de Hel en Hemel grotten bezoeken en u kunt met bootjes naar het Silifke kasteel toe varen. 
Overnachting in Silifke regio. 250km

Dag 4  - Op weg naar Cappadocië
Vanuit het hotel rijdt u in de richting van Niğde , u gaat via Silifke in de richting van Tarsus, over de snelweg, naar Niğde, waar u het Gümüşler klooster kunt bewonderen. De ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymaklı zijn onderweg in de richting van uw hotel.
De komende 2 nachten verblijft u in de regio van Cappadocië.
C.a. 380 km. Grotendeels van de route is snelweg.

Dag 5 - Cappadocië
U kunt vandaag deelnemen aan een ballonvaart over Cappadocië. Bij aankomst in Antalya wordt u hierover geïnformeerd. U kunt in Cappadocië regio de volgende plaatsen bezoeken: Uchisar, het Göreme openluchtmuseum, Paşabağlar, Zelve, de liefdes vallei, Urgüp, de Temenni hill, de Gomeda valei, het dorpje Mustafa Paşa, de Zemi valei en de duiven valei. De duivenvallei is een van de hoogtepunten van uw reis waar u prachtige uitzicht heeft op het landschap van Cappadocië.
Gelijk tegenover de duiven is de GÖREME ONYX. Waar er van onyx steen prachtige producten geproduceerd worden Met uw voucher van Lara Reizen krijgt u 10 % korting op alle producten. Avonos staat bekend om zijn pottenbakkers en ceramiek. U kunt het prachtige GÜRAY SERAMİK MUSEUM bezoeken. Wanneer u binnen gaat, kunt u gebruik maken van uw voucher van LARA REİZEN voor gratis entree.
C.a. 100 km

Dag 6 - Konya
Vanuit Cappadocië regio rijdt u naar het Mevlana museum, van dansen der derwisjen orde, in Konya. Uw route kan via Ihlara in de richting van Aksaray naar Sultanhan (kervansaray 13 eeuw) hier vandaan naar Konya.
Overnachting in Konya. Ca 270 km.

Dag  7  - Pamukkale
Vanuit Konya rijdt u in de richting van Afyonkarahisar. U moet de afslag Çay nemen, in de richting van Dinar naar Denizli om Pamukkale te bereiken. Pamukkale staat op wereld erfgoed lijst van UNESCO. Pamukkale bestaat uit witte kalk terrassen die natuurlijk zijn ontstaan door thermale bronnen. Aan deze kalkterrassen is de antieke stad Hierapolis gelegen, met de grootste necropool van de oudheid in Turkije.
Overnachting in de regio Pamukkale. 400 km.

Dag 8 – Laodicea en Aphrodisias
Ongeveer 15 km ten zuiden van Pamukkale ligt de antieke stad Laodicea , zij behoort tot een van de zeven gemeentes die in de bijbel vermeld worden. U kunt de brieven van Johannes hierover lezen. Via Denizli en Tavas kunt u Aphrodisias bereiken. Aphrodisias is een van vele antieke steden die zeker gezien moet worden. Vanuit Aphrodisias rijdt u in de richting van Aydın naar Kuşadası. Overnachting in Kuşadası regio. C.a. 270 km.

Dag 9 en 10
Vanuit Kuşadası kunt u de antieke stad Efeze bezoeken. U vindt hier de Artemis tempel, het huis van maagd Maria, de grot van zevenslapers, de st. Johannes kerk, het archeologische museum van Efeze en het gezellige dorpje Sirince.
C.a. 90 km (heen en terug)

U kunt er ook voor kiezen om de op 3 na grootste stad van Turkije, Izmir bezoeken. In Izmir zijn de volgende bezienswaardigheden: Agora, de klokkentoren van Konak met de bazaar  Kemeraltı, Kadifekale, het huis van Mustafa Kemal Atatürk en het archeologische museum. Ook is de Alsancak boulevard een bezoekje waard
C.a. 220 km (heen en terug).

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de 3 antieke steden Dydima, Milete en Priene ten zuiden van Kuşadası.
Deze antieke steden zijn zeker de moeite waard. 240 km (heen en terug)
Overnachting kuşadası regio.

Dag 11 – Dalyan en Fethiye
U reist van de Egeische zee in de richting van de middellandse zee. U reist vanuit Kuşadası via Aydın in de richting van Muğla naar Fethiye regio. De prachtige Turkse biesbos is gelegen aan het dorpje Dalyan. Hier kunt u met pendelbootjes naar İztuzu strand, waar carreta’s in mei komen. U heeft de kans om de carreta’s in de rivier en in zee te zien.
Een uur rijden van Dalyan is de plaats Fethiye. Als u de borden volgt naar Ölüdeniz komt u in een van de mooiste baaien van Turkije – de Blue Lagoon. Bij Ölüdeniz is de spookdorp Kaya Köy gelegen, een dorp dat tot 1922 door Turkse Grieks Ortodox bewoond werd.
Overnachting Fethiye regio. 300 km.

Dag 12 – onderweg naar Kas
De afstanden worden korter. Vandaag reist u van Fethiye naar Kaş. U kunt onderweg het volgende bekijken: de Saklıkent kloof, Tlos, Patara en Xanthos. Uiteindelijk komt u aan in Kaş, een van de mooie baaien gelegen in een vissers dorpje.
Overnachting Kaş c.a. 150 km.

Dag 13 – Demre, Kekova en Phaselis
Langs de Lycische kust en Pamphilische kust bereikt u vandaag Antalya. Vanuit Kaş is het een uurtje rijden in de richting van Üçağız / Kekova waar je met bootjes kunt varen langs de kust van Üçağız / Kale köy en naar de verzonken stad Simena. Van Üçagız reist u in 1 uur naar Demre, daar waar de kerk van St. Nicolaas staat. Ook de rots graven kan voor u interessant zijn.
U rijdt via Finike en Kumluca in de richting van Antalya. Onderweg rijdt langs Phaselis een antieke stad direct gelegen aan zee. Via Kemer komt u in Antalya aan.
Overnachting Antalya. 200 km.

Dag 14 - Antalya
Vandaag brengt u een bezoek aan de stad Antalya met de oude haven, het archeologische museum en de antieke stad Perge. Winkelen is vandaag ook een optie, alles is mogelijk om uw laatste dag te vullen.

Dag 15 – laatste dag van uw fly & drive Hooteputen van Anatolia
Transfer naar vliegveld of naar uw verlenging hotel.
Indien u verlengingsweek heeft geboekt wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht of anders is uw terugvlucht naar huis.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Antalya
 • Huurauto gedurende 15 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Ballonvaart
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw fly & drive Hoogtepunten van Anatolie is standaard 15 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Fly & Drive Hoogtepunten van Anatolië

 

Beoordelingen: Fly & Drive Hoogtepunten van Anatolië

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info