Blue Cruise Lycische Kust

  • De ontdekkingstocht voert u langs de prachtige turquoise kustlijn van Lycië.
  • Verblijf op een traditionele houten motorzeiljacht.
  • Bezoek aan Kekova eilanden, Simena en Kaş.
  • Verlengingsmogelijkheid bij Olympos in een hotel.
 

Dagprogramma

Route en programma onder voorbehoud

 

Dag 1: Vliegreis naar Turkse rivièra.

Op de luchthaven van Antalya staat er een transfer voor u klaar die u naar de haven van Finike brengt. De transfer duurt ruim 2 uur voordat u aan de haven van Finike bent. In de haven ligt de traditionele Turkse gület. U gaat direct aan boord,  en daarna heeft u gelegenheid om Finike te leren kennen. (Het is afhankelijk van de tijd van uw aankomst )

Dag 2 : Gökkaya Bay

Na het ontbijt aan boord van de gület varen we  van Finike langs de prachtige Lycische kustlijn naar Gökkaya Bay. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om te zwemmen. Daarna varen we  verder  naar een van de mooiste baaien van de omgeving voor diner en overnachting.

Dag 3: Kekova Eiland.

Vandaag gaan wij langs de verzonken stad ( batik şehir) varen nabij Kekova Eiland. Deze Byzantijnse stad is in de 2e eeuw door een aardschuiving volledig onder water gekomen.  Wij varen verder naar de Oude Dame Bay voor lunch en zwempauze in het kristalheldere turquoise water. Diner en overnachting is in de Koudwater Bay aan boord.

Dag 4: Kaş

Terwijl u nog ligt te slapen vaart de kapitein alvast uit naar Kaş. Nadat de gület is aangemeerd in de haven heeft u na het ontbijt de gelegenheid om zelf het plaatsje Kaş te ontdekken of aan een van de  facultatieve excursie deelnemen.

- Een excursie naar Saklikent, de op één na grootste kloof in Europa en langste en diepste kloof van Turkije.

- Een excursie naar Griekse Kastelorizo eiland.

Nadat iedereen weer terug is aan boord, varen we van Kas naar Bayındir Bay. Het avondeten en overnachting is aan boord.

Dag 5: Üçağiz Bay – Simena

Vandaag wordt er een tussenstop gemaakt in Üçağiz Bay. Nadat de gület is aangemeerd in de haven kunt u op eigen gelegenheid dit dorpje verkennen. Hier ligt ook de eeuwenoude stad Simena( Kayaköy ) Tijdens de Middeleeuwen fungeerde deze stad als kasteel voor de Byzantijnen. In het kasteel bevindt zich ook een Romeins theater dat uit de rots is gehouwen. Het avondeten en overnachting is aan boord in Üçağiz Bay.

Dag 6: Tersane ( Scheepwerf ) Eiland

Na het ontbijt wordt er gevaren naar Tersane ( Scheepwerf ). in de omgeving treft u de overblijfselen aan van oude huizen, kerken en graftombes,  te zien op dit schiereiland. Na het middageten en zwempauze gaan wij naar Esmeralda Bay varen voor diner en overnachting aan boord.

Dag 7: Myra

Vandaag gaan wij naar Demre varen. De oude naam van Demre is Myra, de stad van heilige Sint Nicolaas. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan de facultatieve excursie naar de ruïnes van Myra. Hoogtepunten van deze excursie zijn het grootste Amfitheater van Lycië, de rotsgraftombes en de kerk van St. Nicolaas. Men kan ook aan boord genieten van de laatste dag van de blauwe cruise. In de namiddag wordt er gevaren naar de haven van Finike. Overnachting aan boord in de haven van Finike.

Dag 8: Transfer naar Antalya airport voor de terugreis of naar Olympos voor het verlengings hotel.

 

 

Inbegrepen

Inbegrepen:

- De reis volges het programma. 

- Retourvlucht.

- Verblijf is op basis van volpension .

- Transfer naar de luchthaven v.v.of naar uw verlengingshotel in de Turkse Rivièra, is inbegrepen.

Niet Inbegrepen:

- Drinkwater en alcohol. Deze dranken worden aan boord verkocht. Het is niet toegestaan deze van wal aan boord mee te nemen.

- De kosten voor eventuele facultatieve excursies of andere extra's, die niet in het programma staan vermeld.

- Dagelijks op orde brengen van de hutten.

- U dient zelf te zorgen voor uw handdoeken.

- Er is geen 220 voltage aan boord aanwezig maar standaard 12 voltage. Drie keer per week wordt er aangemeerd bij een haven waar 220 voltage beschikbaar is.

- Bij sommige vliegtuigmaatschappijen is de ruimbagage tegen de betaling dus eventueel ruimbagage kosten. 

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Blue Cruise Lycische Kust

 

Beoordelingen: Blue Cruise Lycische Kust

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info