Fly & Drive Fethiye

 • Bezoek de pracht van Fethiye
 • Ontdek de Blue Lagoon Ölü Deniz
 • Paragliden vanaf 2200 meter hoogte
 • Dalyan de Biesbosch van Turkije met carreta's
 • Bezoek de Romeinse, Griekse & Turkse Historie 
 • Uitzichtpunten over betoverende Middellandse zee
 

Dagprogramma

De fly & drive Fethiye brengt u in en rondom de prachtige omgeving van Fethiye. Een geweldige combinatie van sport, natuur en oudheden vindt u in dit gebied. Zo kunt u gaan paragliden vanaf het topje van de berg, of u kunt genieten van het schildpaddengebied aan zee. Rondom Fethiye vindt u verder prachtige combinatie van natuur, historische steden, en archeologische opgravingen. Wanneer u van variatie houdt, is dit de fly & drive die aan al uw wensen zal voldoen!

Dag 1 - vliegreis naar Dalaman

Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Dalaman verwelkomen door het autoverhuurbedrijf. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.

Wanneer u vroeg aangekomen bent, kunt u vandaag alvast Fethiye gaan ontdekken>

Met deze unieke Fly & Drive Fethiye kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet.

Dag 2 - Blue Lagoon, Hisarönü en rotsgraven
Op uw gemak kunt u omgeving van Fethiye verkennen. De Blue Lagoon Turkije is Ölü deniz, een van de mooiste baaien van zuidwest Turkije. Bij het dorpje Hisarönü is het spookdorp Kayaköy. Dit dorp is in 1922 door de Turks Griekse orthodoxen verlaten. Er staan lege huizen en 2 kerken die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Via de berg weg komt u terug in Fethiye waar u het rotsgraf van Koning Aminthas kunt bezoeken. In het hartje Fethiye staat het, per toeval ontdekte, romeinse theater.

Dag 3 - Dalyan
Vandaag kunt u eens heerlijk gaan relaxen in de modderbaden van Dalyan. Ongeveer een uur rijden vanaf Fethiye komt u in het dorpje Dalyan waar u met pendel bootjes naar de modderbaden en langs het rots graven van Dalyan vaart. U vaart naar het wereldbekende “Carretta Carreta” strand Iztuzu. Met de pendelbussen kunt u weer terugkomen bij de auto, om vervolgens langs het zeeschildpadden beschermingsinstituut te gaan.

Dag 4 - Tlos, Saklıkent kloof, Xhanthos en Patara
Tlos, Saklıkent kloof, Xhanthos en Patara zijn in de regio de meest bekende antieke steden van de regio. Xhanthos is de hoofdstad van Lysische rijk. Patara is de geboorte plaats van St. Nicolaas en heeft prachtige zandstrand.

Dag 5 - Marmaris
Indien u wenst kunt u vandaag een bezoek brengen aan de badplaats Marmaris. Dit is ongeveer 2 uur rijden van Fethiye vandaan. Hier kunt u de kasteel van Marmaris bezoeken en gezellig winkelen.

Dag 6 - Kaş en Kalkan
Vandaag reist u naar Kaş en Kalkan waar ook het prachtige Kabutaş strand ligt en de kloof van Kabutaş. In Kaş vindt u de antieke stad Antiphelos. U kunt hier ook met de bootjes naar het strand toe varen.

Dag 7 - Pamukkale of paraglyden in Ölüdeniz
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het prachtige werelderfgoed gebied Pamukkale. Ook adviseren wij u om vanaf de babadağ berg paraglyding uit te voeren. Een onvergetelijk ervaring om vanaf 2200 m hoogte te vliegen en op het Ölüdeniz strand te landen.

Dag 8 - dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Fethiye
Vandaag vertrekt u naar de luchthaven voor uw reis terug naar huis. Op de luchthaven kunt u de auto weer inleveren. Indien u verlengingsweek heeft geboekt, wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Dalaman
 • Huurauto gedurende 8 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Ballonvaart
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw Fly & Drive Fethiye is standaard 8 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Fethiye informatie

Strandvakantie Fethiye

Fethiye is een zeer populair vakantieoord aan de zuidwestkust van Turkije. Het groene, bergachtige achterland steekt prachtig af tegen de weelderige stranden, de idyllische dorpjes en de azuurblauwe zee aan de kust. Hier vind je een mooie mix tussen oude cultuur, moderne uitgaansgelegenheden en een fijne vakantie-omgeving. Een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan accommodaties, geven de mogelijkheid om een vakantie op maat te boeken.

Ligging Fethiye

Fethiye ligt in het zuiden van de Turkse Riviera tussen Antalya en Marmaris in. Het is een gebied, waarvan de hoofdstad dezelfde naam draagt. Deze hoofdstad ligt direct aan de Middellandse Zee en centraal in de regio. Voor de kust van de regio liggen vele (onbewoonde) eilandjes, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Geschiedenis Fethiye

Deze badplaats heeft in haar lange geschiedenis vele namen gedragen. In de vijfde eeuw voor Christus werd het Telmessos genoemd, vervolgens Lycië, Anastasiupolois, Makri en tot slot Fethiye. Dit komt onder andere doordat de plaats onder vele verschillende heerschappijen heeft gestaan. Eerst waren de Grieken er de baas, toen de Byzantijnen, de Ottomanen en tot slot de Turken. Door diverse aardbevingen is er relatief weinig van die lange geschiedenis bewaard gebleven, behalve enkele amfitheaters, kastelen en muren.

Fethiye bezienswaardigheden

Wanneer je deze Turkse badplaats bezoekt, dan moet je een bezoekje brengen aan het amfitheater. Er wordt getwijfeld uit welke tijd dit theater stamt. Sommige wetenschappers denken dat het theater ten tijde van Alexander de Grote is gebouwd, anderen denken aan de tweede eeuw voor Christus. Hoe dan ook, door de opgraving ervan krijg je een mooi beeld van dit bouwwerk waar vroeger maar liefst 5000 mensen in konden. De Byzantijnen gebruikten het theater als arena. In de bergen nabij de stad Fethiye kun je diverse graftombes bekijken. Deze tombes zijn uitgegraven in de rotsen van de bergen en hebben diverse aardbevingen met succes doorstaan. De tombes stammen uit de 4e eeuw voor Christus. Er zijn diverse tombes te bezoeken, waarvan de tombe van Amintas het bekendst en meest indrukwekkend wordt gevonden. Wie deze Amintas was, is overigens niet geheel duidelijk. Misschien maakt deze mysterieuze factor de tombes wel nog interessanter.

Tips Fethiye

Maar Fethiye heeft nog meer culturele bezienswaardigheden te bieden. In het zuiden van de stad zie je overblijfselen van een oud kasteel dat tegen de rotsen aangebouwd is. Er wordt geschat dat dit kasteel stamt uit de vierde eeuw voor Christus en gebouwd is door leden van de ridderorde van Sint Jan, die in Fethiye aankwamen tijdens een kruistocht richting het heilige land. Als je maar geen genoeg kunt krijgen van cultuur en geschiedenis dan kan je ook een bezoekje brengen aan het archeologische museum van Fethiye. Hier vind je een mooi overzicht van de lange geschiedenis van de regio. Er zijn vele opgegraven voorwerpen te zien, zoals sieraden, keramiek en andere kunst. Daarnaast kent het museum een speciale afdeling voor de etnografische ontwikkeling van de regio. De regio Fethiye kent enkele prachtige badplaatsen, zoals het wereldberoemde strand van Oludeniz, waar je behalve het strand, leuke uitgaansgelegenheden en luxe accommodaties zult aantreffen. Vanuit Fethiye zijn gemakkelijk andere delen van Turkije te bezoeken door de goede infrastructuur van de regio. Daarom is Fethiye ook een prima uitvalsbasis voor een rondreis door Turkije.

 

Foto&Video:Fly & Drive Fethiye

 

Beoordelingen: Fly & Drive Fethiye

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info