Fly & Drive Parels van West-Turkije

 • Prachtige 15-daagse rondreis
 • Prachtige hoogtepunten zoals het bezoek aan Aphrodisias en Knidos
 • Bezoek het bekende Efeze (UNESCO-werelderfgoed)
 • Bezoek aan het witte paradijs Pamukkale (door UNESCO beschermd natuurgebied)
 • Mogelijkheid tot verlengingsweek aan deTurkse riviera;  Antalya, Belek, Side, Kemer 
 

Dagprogramma

Dag 1- Vliegreis naar Izmir
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Izmir verwelkomen door het autoverhuurbedrijf. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.

Met deze unieke fly & drive Parels van West Turkije kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet.

Indien u vroeg bent geland kunt u alvast Izmir verkennen. Vooral Alsancak Kordon is heel gezellig.

Dag 2 – Izmir en Akropolis
U kunt vandaag beginnen met een bezoek aan Agora, de Konak kloktoren en het huis van Mustafa Kemal Atatürk in Alsancak.
Van het centrum van Izmir rijdt u in de richting van Çanakkale. U komt in Bergama, Pergamon. De Akropolis kunt u van ver af zien. Wij adviseren om eerst de Akropolis te bezoeken. U kunt met uw auto naar boven rijden maar het mooiste is om met de kabelbaan naar de top te reizen. Boven op de top vindt u het steilste Griekse theater van Turkije, de Trajanus tempel, het Zeus altaar en een stuwdam. Op uw weg, de Akropolis op, zal u tevens de rode hal zien. De basilica is toegewijd aan evangelist Johannes. Asklepion is het kuuroord van de oudheid. Het Agora theater en de romeinse baden zijn de hoogtepunten van Asklepion. Overnachting in Ayvalık regio. 120 km.

Dag 3 – ontdekkingstour Assos regio
U kunt beginnen met het prachtige uitzicht op Şeytan sorası, de duivels plaats, in het zuidelijke deel van Ayvalık. Van Ayvalık reist u naar Assos, Behramkale; één van de mooiste plekken van west Turkije. Op de top van de berg vindt u de Athena tempel. Plan enkele uren in voor uw bezoek aan Assos, de antieke stad. Verder kunt u in de regio nog de kleine dorpjes, die direct gelegen zijn aan zee, bezoeken.
Overnachting: Assos regio.

Dag 4 - Çanakkale
Van Assos naar Çanakkale. U rijdt langs het Ida gebergte waar de legende van Troje begint. Onderweg kunt u naar Troias Alexandrias reizen, daar waar de Apostel Paulus het Dardanellen over stak naar Macedonië. Verder kunt u hier Troje, de legende van Homeros, Ilyada en Odysee bezoeken. Als u ter plaatse komt ziet u het grote paard in de tuin van Troje. De site werd door Heinrich Schlieman opgegraven en de schatten zijn naar buitenland gesmokkeld.
Troje staat op UNESCO-werelderfgoed lijst. In 2019 is ook het Troje museum geopend waar de vondsten tentoongesteld worden.
U reist verder van Troje naar Çanakkale. Het paard, die in de film Troje te zien is, wordt op het plein van Çanakkale tentoongesteld.
In voor bereiding op dag 5 adviseren wij om zeker vandaag een bezoek te brengen aan het zeevaart museum van Çanakkale.
Overnachting: Çanakkale 100 km.

Dag 5 – bezoek aan het centrum van Çanakkale - Kilitbahir
Met de ferry steekt u de Dardanellen over naar Kilitbahir waar het centrum van Çanakkale; Destan, een bezoek waard is. Kilitbahir is de belangrijkste bunker van de Osmanen geweest in de zeeslag van Dardanellen tegen de Engelsen en de Fransen.
U kunt via de lokale VVV een route planning opvragen. In Behramlı en Alcıtepe kunt u uw lunch nemen.
Het schiereiland Gelibolu (Galipoli) betekent voor de Engelsen, Fransen, Australiërs en Nieuw Zeelanders het grote verlies in WO 1. Mustafa Kemal Atatürk werd de Held in deze strijd. Het Abide, gedenk monument die u vanaf Troje kunt zien is het zuidelijke punt van Gelibolu.  U vindt hier vele oorlogsgraven van de Turken maar ook Engelsen, Ieren, Fransen en de ANZAC (Australian New Zeeland Army Corps).  57.Alay monument (57. regiment) die hier sneuvelde. Conkbayır, het grote beeld van Mustafa Kemal Atatürk, staat op de plaats waar hij gewond raakte.
Via Ecabat kunt u terugvaren met de ferry naar Çanakkale.
Overnachting Çanakkale 100 km. 

 

Dag 6 - ontdek Bursa
Door de dennenbossen rijdend komt u, via Bandırma, langs de zee van Marmara naar Bursa; de eerste hoofdstad van het Osmaanse rijk. De stad Bursa met zijn grote moskee, Ulu camii, gebouwd in 1399 in Osmaanse en Seldjoek stijl met 20 koepels en prachtige kaligrafie kunst.
Kozahan (Koza is zeide cocon) is de overdekte markt. Deze is zeer gezellig en u kunt hier zijde textielproducten kopen. Wat eten wij in Bursa: İskender Kebab en döner kebab, het eten dat over heel de wereld bekend is.
Yeşil Camii en Yeşil Türbe kunt u wandelend bereiken. In Bursa zijn ook de Osmaanse Sultans begraven die nu bezocht kunnen worden. Een mooi uitzicht over de stad bereikt u wanneer u naar İnkaya Çınar rijdt, de grote plataan boom is meer dan 600 jaar oud.
Overnachting in Bursa.

Dag 7 – Frig Vadisi & Afvonkarahisar
Vanuit Bursa rijdt u in de richting Kütahya, de ceramiek en porselein stad van Turkije. Nuttig hier uw lunch voor dat u naar Frig vadisi ( Frigische valei), het Cappadocie van west Turkije, rijdt.
Geen toerist te zien in deze regio. Vriendelijke mensen en prachtige natuur.
Hiervandaan rijdt u naar Afyonkarahisar. De stad waar de grote aanval uitgevoerd werd, onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk op 26 augustus 1922, tegen de Griekse bezetting. U kunt hier ook het kasteel van Afyonkarahisar bezoeken.
Overnachting in Afyonkarahisar.

Dag 8 – Pamukkale & Hierapolis
Vanuit Afyon rijdt u vandaag naar Dinar; de oude Apameia, in de richting van Denizli Pamukkale. Pamukkale de witte kalkterrassen. Het grootste kalksteengebied van de wereld is tevens beschermd natuurgebied van UNESCO. Aan de kalkterrassen is tevens de antieke stad Hierapolis, met haar grootste necropolis (begraafplaats) van de oudheid.
Overnachting Pamukkale regio.

Dag 9 – Omgeving Pamukkale
U kunt vandaag nog een bezoek brengen aan Pamukkale of aan de omliggende gebieden. Zo vindt u op 14 km afstand van Pamukkale de antieke stad Laodicea, dit is een van de 7 gemeentes volgens de evangelie van Johannes: wordt opgegraven door de universiteit van Pamukkale. De Tempel A en de grote kerk, met zijn mozaïekvloer, zijn hier de hoogtepunten. Tripolis is de nabij gelegen antieke stad op uw reis. Denizli is de textielstad van Turkije. Symbool van de stad is de haan.
Overnachting in Pamukkale regio.

Dag 10 – Richting Fethiye
U reist door het Taursus gebergte naar de Middellandse zee, richting Fethiye (Telmessos). U vindt hier een gezellig havenstadje en Ölüdeniz.  Ölüdeniz wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd, gelegen aan de voet van Babadağ (Vaderberg) waar u paragliden kunt.
Kayaköy is de spookstad. In 1922 heeft de christelijke gemeenschap het dorpje verlaten en zijn verhuisd naar Griekenland. Via de oude weg kunt het centrum van Fethiye bereiken.
Overnachting Fethiye regio.

Dag 11 - Knidos & Datça
Vandaag reist u van Fethiye naar Datça. Datça is het uiterste puntje van de Egeïsche provincie. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Knidos, de antieke havenstad. Knidos is voor velen nog een onbekende antieke stad. Maar voor u zal het paradijs op aarde betekenen. U maakt morgen de tocht met de ferry naar Bodrum. Informeer alvast aan de haven van Datça naar de vertrektijden van de ferry en zorg dat u ruim optijd aanwezig bent. De ferry gaat 2 keer per dag naar Bodrum. De rest van de dag kunt u doorbrengen in het gezellige vissersdorpje Datça, bekend om zijn amandelbomen en olijfhandel.
Overnachting in Datça regio.

Dag 12 - Bodrum
Met de ferry vertrekt u vandaag richting Bodrum. De ferry komt aan in het hartje van Bodrum. Tijdens de vaart ziet u het Ridderkasteel van Bodrum liggen. Het zeevaart museum is hier onder gebracht. Wij adviseren om bij aankomst gelijk uw auto te parkeren en te voet een bezoek te brengen aan:
* Bodrum kasteel,
* binnenstad van Bodrum en
* Mauseleum van Halikarnassos (een van de antieke wereld wonderen)
Om een bezoek te brengen aan Myndos en de molens van Bodrum, zal u met de auto moeten reizen.
Overnachting Bodrum regio.

Dag 13 – Baffameer en Heraklia
Vandaag reist u langs de Egeïsche zee. Onderweg passeert u het Baffameer en Heraklia; de antieke stad, die zeker een bezoek waard is. Onderweg van Baffameer naar Dydima passeert u ook nog de antieke steden; Milete en Priene, waar u een bezoek aan kunt brengen.
Overnachting Kuşadası regio.

Dag 14 - Efeze
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het UNESCO-werelderfgoed, Efeze; de grootste opgraving van Oostenrijkse archeologen. U vindt hier het grote theater (had 24.000 zit plaatsen), de havenstraat, de Curetten straat, de derde antieke bibliotheek Celsus, de latrines en nog velen andere bijzondere opgravingen. De Artemis tempel is ook een van 7 klassieke wereldwonderen. Verder is de St.Johannes basiliek de rust plaats van Johannes de evangelist. En bezoek het huis van moeder Maria op de nachtegaal berg; bedevaart oord voor de christenen.
Het dorpje Şirince, zoals de naam zegt vrolijk dorp, is opgericht in 1780. Het dorp staat bekend om zijn vruchtenwijnen en olijfproducten. Het dorpje is beschermd en wordt sinds 300 jaar bewoond.
Overnachting Kuşadası regio.

Dag 15 - dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Parels van West Turkije. 
Transfer naar vliegveld of naar uw verlenging hotel.
Indien u verlengingsweek heeft geboekt wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht of anders is uw terugvlucht naar huis.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Izmir (eventueel terugreis vanaf Antalya wanneer een verlengingsweek bijboekt)
 • Huurauto gedurende 15 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Excursies
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw fly & drive Parels van West Turkije is standaard 15 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Foto&Video:Fly & Drive Parels van West-Turkije

 

Beoordelingen: Fly & Drive Parels van West-Turkije

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info