Fly & Drive Hoogtepunten van zuid-west Turkije

 • Prachtige 10-daagse rondreis met de auto
 • Prachtige hoogtepunten zoals het bezoek aan Aphrodisias en Knidos
 • Bezoek het bekende Efeze (UNESCO-werelderfgoed)
 • Bezoek aan het witte paradijs Pamukkale (door UNESCO beschermd natuurgebied)
 • Mogelijkheid tot verlengingsweek aan deTurkse riviera;  Antalya, Belek, Side, Kemer 
 

Dagprogramma

Dag 1- Vliegreis naar Izmir
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Izmir verwelkomen door het autoverhuurbedrijf. Hier ontvangt u de nodige vouchers voor uw hotel en u krijgt informatie over uw reis. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar uw eerste hotel met uw huurauto.

Met deze unieke fly & drive Hoogtepunten van zuid-west Turkije kunt u zelf uw reis dagen en programma plannen. Wij hebben enkele bijzondere plekken voor u op een rijtje gezet.

Indien u vroeg bent geland kunt u alvast Izmir verkennen. Vooral Alsancak Kordon is heel gezellig.

Dag 2 – Tralles & Aphrodisias
U kunt vandaag opweg naar Pamukkale, Tralles in Aydın bezoeken. Via het centrum van Aydın bereikt u de antieke stad Tralles. U zult opmerken dat u misschien de enige bezoeker bent in deze antieke stad. Van Aydın naar Nyssa, ligt in plaatsje Sultanhisar, deze hele mooie antieke stad ligt, net als Tralles, op de heuvels van het Aydın gebergte. Nyssa is de antieke stad waar Strabon les heeft gegeven.
Van Nyssa reist u naar Aphrodisias; de stad van de godin van de liefde, een hoogtepunt van uw dag. U vindt hier een prachtige grote site met een zeer mooi museum voor de gevonden beelden en objecten. İn Aphrodisias ziet u verder o.a. het Stadion, Sebastion, Tempel van Aphrodite en het amfitheater.
Overnachting in Denizli Pamukkale regio. Afstand 250 km.

Dag 3 – Pamukkale, Hierapolis & Laodicea
Vandaag brengt u een bezoek aan Pamukkale, een natuurwonder die staat op deUNESCO lijst . De witte kalksteen terrassen zijn in de loop der eeuwen ontstaan. U kunt vandaag de dag nog een mooie wandeling maken over de kalstenen. Hierapolis is de antieke stad die direct aan de kalkterrassen is gebouwd door Frygiers in 1200 B.C. De grote necropolis van Hierapolis is de grootste van het land. Verder vindt u hier de oude romeinse paden, het grote amfitheater, het graf van St. Philipus en de tempels. De zuid romeinse baden zijn nu argeologische museum geworden. Bij de kalkterrassen is ook het antieke zwembad waar de antieke zuilen in de warm water baden liggen. U zwemt als het ware in het verleden.
Niet ver van Pamukkale, ca. 14 km ligt de antieke stad Laodicea. Laodicea is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de mooiste antieke steden van Turkije. U ziet hier ook de archeologen aan het werk. Laodicea wordt in de bijbel vermeld in het evangelie van Johannes. Het is de zevende  gemeente met betrekking tot de brief aan Laodicea.
U kunt de dag afsluiten in Denizli, de stad van de textiel. U vindt hier drukke maar gezellige winkel straten. U kunt hier de goedkoopste textiel vinden van heel Turkije.
Overnachting Denizli Pamukkale regio. Afstand ca. 50 km.

Dag 4 – Omgeving Fethiye
Via Denizli in de richting van Antalya neemt u bij het plaatsje Söğüt de afslag naar Fethiye. U rijdt deze ochtend door het Taurus gebergte. U passeert de passen van 1400 m en 1300 m van de zeespiegel. Voor dat u Fethiye bereikt, kunt u de antieke stad Tlos, kloof van Saklıkent en de antieke stad Xhantos bezoeken.
Hoogtepunt van Fethiye is natuurlijk Ölüdeniz (de Blue Lagoon). U kunt ook vanuit de Babadağ deelnemen aan paragliding vanaf 2200 m hoogte land u op het strand van Ölüdeniz. Verder kung u een bezoek brengen aan Kayaköy, een nabijgelegen spookdorp. Een deel van het dorp wordt nog bewoond. Tot 1922 heeft hier de Turks Grieks Orthodox bevolking gewoond. Bij de uitwisseling van 1922 zijn zij naar Griekenland gegaan.
Overnachting in Fethiye regio. Afstand ca. 275km.

Dag 5 – Dalyan, Kekova & Marmaris
Op weg naar Marmaris kunt u een bezoek brengen aan Dalyan; de biesbosch van Turkije. Het Köyceğiz meer voert het water van het Taurus gebergte naar deze plaats. De Lysische koningsgraven, die u hier zal zien zijn monumentaal in de berg uitgehakt. Met pendel bootjes kunt u de modder baden en het Iztuzu strand bereiken. Iztuzu strand is beschermd voor de carreata’s. Carreta’s komen hier in de maand mei om hun eiren te leggen.
Vanuit Dalyan is het ongeveer 1 uur rijden naar de Kekova baai en 90 minuten rijden naar het Sedir eiland waar speciaal zand is gebracht door Marcus Antonius, voor zijn geliefde Cleopatra.
Van Dalyan is het ook 90 minuten rijden naar Marmaris. Het ridderkasteel is een hoogtepunt van Marmaris. Marmaris is een gezellig badplaats, vooral in de avonduren is het haven gedeelte zeer gezellig met leuke restaurants.
Overnachting Marmaris regio. Afstand ca. 191 km. 

Dag 6 – Datça & Knidos
Van Marmaris reist u naar Datça. Het Kız kumu strand is een korte stop waard. U rijdt over de heuvels naar Datça. Onderweg ziet u de middellandse zee links en tegelijkertijd de Egeïsche zee rechts van u. Datça is een gezellig havenstadje die bij Europese toerist minder bekend is.
U reist verder van Datça naar Knidos. Een van de minst bekende maar wel een van de mooiste antieke steden van Turkije aan de kust van de Middellandse zee. Plan voldoende tijd in voor uw heen en terugreis en voor het bezoek aan Knidos.
Voordat u naar uw hotel gaat adviseren wij u naar de tijden te informeren van de ferryboot naar Bodrum, die u morgen zal nemen. De ferry gaat slechts een keer in de ochtend en een keer in de middag.
Overnachting in Datça en omgeving. Afstand 120 km.

Dag 7 –
De overtocht van de haven van naar Bodrum is ca 2 uur, u ziet de noord kust van het Datça schiereiland en u komt via de oost kust van Bodrum naar de haven van Bodrum. Gelijk tegenover de haven vindt u parkeergelegenheid, vanaf hier kunt u te voet naar het kasteel van Bodrum wandelen. In het kasteels is het zeemuseum is onder gebracht.
U kunt hiervandaan door de gezellige winkelstraten van Bodrum wandelen. Het Mauseleum van Halikarnassos is ook zeker een bezoek waard. Op 45 min rijden vindt u  Myndos, een van de 7 antieke wereld wonderen. De antieke stad ligt gedeeltelijk in zee.
Overnachting Bodrum regio. Afstand ca. 50 km.

Dag 8 – Milas, Söke & Kusadasi
U reis van Bodrum via Milas in de richting van Söke naar Kuşadası. U kunt onderweg het Bafa meer met Heraklion bezoeken. U kunt hier vandaan ook, via Akbük,  naar Dydima  om een bezoek te brengen aan de Apollon tempel. Via Milete, waar Thales de wiskundige van de oudheid les heeft gegeven, kunt u ook de Priene, de Athena tempel, vierkante odeon en de markt plaats bezichtigen en vervolgens naar Söke en hiervandaan naar Kuşadası.
Overnachting Kuşadası regio. Afstand ca.156 km.

Dag 9 – Kuşadası regio
Vandaag rijdt u rond in Kuşadası regio. U kunt voor uw rust naar het nationale park Kalamaki rijden met drie prachtige baaien. U kunt ook uw culturele tocht voortzetten in Efeze; de bekendste antieke stad van Turkije met haar theater, Celsius bibliotheek, Curetten straat en de Hercules poort.
Gelijk boven op de nachtegaal berg is het huis van Moeder Maria. St. Johannes basiliek onder het kasteel van Selçuk, met een uitzicht op de Artemis tempel; een van 7 antieke wereldwonderen uit de 13 eeuw daterende Isa bey moskee. In het hartje van Selçuk is het archeologische museum van Selçuk.
Overnachting in Kuşadası regio. Afstand ca. 60 km.

Dag 10 – dit is de laatste dag van uw Fly & Drive Parels van West Turkije. 
Transfer naar vliegveld of naar uw verlenging hotel.
Indien u verlengingsweek heeft geboekt wordt u na de aflevering van de auto naar uw accommodatie gebracht of anders is uw terugvlucht naar huis.

 

Inbegrepen

Inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Retourvlucht van en naar Izmir (eventueel terugreis vanaf Antalya wanneer een verlengingsweek bijboekt)
 • Huurauto gedurende 10 dagen
 • Transfer van en naar luchthaven
 • Handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle overnachtingen tijdens de rondreis in 3 tot 4 sterren hotels
 • Verzorging gedurende de rondreis op basis van logies ontbijt
 • Excursie naar de Ihlara Vallei en bezoek aan de ondergrondse stad

Niet inbegrepen in uw rondreis programma:

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Visum Turkije
 • Persoonlijke uitgave
 • Entreegelden

Bij te boeken (optioneel):

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Excursies
 • Huurauto van een hogere categorie
 • Eventueel tussen transfer naar uw hotel voor de verlengingsweek
 

Autohuur

Bij uw fly & drive hoogtepunten van zuidwest Turkije is standaard 10 dagen autohuur inbegrepen. U ontvangt een Renault Clio (of gelijkwaardig.) met airconditioning en inclusief verzekeringen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren.

Inbegrepen in de huurprijs:

• Schadeverzekering (CDW), met eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), met eigen risico
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers


Optioneel bij te boeken ( ter plaatse )

• Extra bestuurder € 3,0- per dag
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade € 5,0- per dag
• Afkopen van Schadeverzekering (CDW), € 10,0- per dag
• Afkopen van Diefstalverzekering (TP), € 5,0- per dag

 

Vluchtinformatie

 

Foto&Video:Fly & Drive Hoogtepunten van zuid-west Turkije

 

Beoordelingen: Fly & Drive Hoogtepunten van zuid-west Turkije

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info