Rondreis Primitief Turkije

 

Dagprogramma

De premitiefe Turkije.

Dag 1 aankomst op luchthaven van Antalya, uw gids verwelkomt u. Wij rijden naar onze eerste accomodatie om uit te rusten voor onze rondreis. Onderweg krijgt u alle nodige informatie van uw gids over de verloop van uw reis.

Dag 2 vanuit Antalya in de richting van Alanya bezoeken wij de antieke stad Side. Na de rondleiding van uw gids is de romeinse theater en de argeologische museum van Side is op eigen gelegenheid te bezoeken. Ook is de lunch op eigen gelegenheid. Na Side is het in de richting van Alanya, waarwij de kasteel van Alanya en de druipsteen grot van Damlataş zullen bezoeken. Overnachting regio Alanya. 150 km.

Dag 3 langs de oost kust van de provincie Antalya bereiken wij Anamur. Enkele kilometers buiten Anamur staat de Anamurium op ons progamma. Wij  reizen af in de richting van Silifke voor onze overnachting. 260 km

Dag 4 Vanuit Silifke gaan wij via Adana in de richting van Şanlıurfa. Een lange reis van bijna 520 km staat op ons te wachten. Via de snelweg bereiken wij Şanlıurfa. İn de na middag bezoeken wij Balıklı göl of wel de vis vijver Waar volgens het legende profeet Abraham is geboren en waar hij van de heuvel af op vuur geschoten werd en door gods wil is vuur veranderd in vijver en het hout tot vissen. Şanlıurfa wordt door ook wel de profeten stad genoemd. Overnachting in Şanlıurfa .

Dag 5 in de ochten rijden wij naar Harran voor ons bezoek aan de bijenkorf huizen. Na Harran rijden wij naar Göbeklitepe.  Vervolgens rijden wij naar prachtige oude stad Mardin. Een stad gelegen op de heuvel. Şanlıurfa en Mardin is het hartje van mesopotamije . İn Mardin zullen wij de prachtige versierde huizen en overheids gebouwen zien, met prachtige bazaar waar men zeer vriendelijk is. Wij bezoeken ook de Syrisch ortodox klooster Deyrüzzaferan. Hier zullen wij nog een van de bestaande zonnetempels van de wereld bewonderen.  Een klooster nog steeds in gebruik van Syrisch ortodox kerk gemeenschap van Turkije. Overnachting regio Mardin.

Dag 6 vanuit Mardin reizen wij door in de richting van Siverek, waarwij met de verry over de Euphraat rivier varen in de richting van Kahta. Vanuit Kahta rijden wij naar het 2200 meter hoogte Nemrut. Waar wij naast de historie maar ook van prachtige zonsondergang zullen genieten. Goede wandelschoenen zeker aanbevolen tijdens deze reis. Overnachting Kahta of Adıyaman.

Dag 7 vanuit mezopotamije naar cappadocie.  Provincie Kayseri is een van de oude steden van Anatolie voor dat wij cappadocie zullen bereiken zullen wij bezoek brengen aan Kültepe of wel de oude  Kaniş Karum een van de hittische steden van anatolie. Ook de Asyriers maakten gebruik van deze handels steden. Overnachting in Cappadocie regio voor 3 nachten.

Dag 8 vandaag staat het maanlandschap van Cappadocie op ons progamma. Göreme openlucht museum, Paşabağlar en Zelve, duiven valei, kamelen valei, Ortahisar dorp, Uchisar kasteel. U kunt ook bij uw gids excursie boeken voor ballonvaart over het landschap van Cappadocie. Wij bezoeken een van de mooiste seramik museum van Turkije in de plaatsje Avanos. Avanos staat bekend om zijn potten bakkers. Een beroep die van vader op zoon overgaat. İn het museum kunt u prachtige seramik en keramik zien.

Dag 9 Vandaag gaan wij in de ochtend uren kaymaklı ondergrondse stad bezoeken. Hierna rijden wij in de richting van Ihlara kloof waar wij ca 2 uur zullen wandelen door het kloof van Ihlara. Goede wandel schoenen zeker aanbevolen.

Dag 10 wij nemen afscheid van het prachtige Cappadocie. Wij rijden via Konya waar wij de Mevlana klooster bezoeken naar Antalya terug. Overnachting Antalya regio

 

 

Dag 11 De stad Antalya, wij zullen in de ochtend uren krijgt u  de gelegenheid om bij grote juwelen winkel en lederzaak te winkelen. U gids brengt u naar het  oude stad of wel de jachthaven van Antalya. Na wandeling door straten van oude Antalya, krijgt u de gelegenheid om van stadsleven van Antalya te genieten. Overnachting Antalya regio.

Dag 12 u wordt naar uw verlengings hotel gebracht of naar het luchthaven voor uw terug reis.

 

İnbegrepen in uw rondreis progamma.

  • Nederlandstalig gids
  • Airconditioned bus met chauffeur
  • Verblijf in 3 tot 4 sterren hotels
  • Verblijf tijdens de rondreis op basis van halfpension

 

 

Voor de entree gelden en voor de 6 middag maaltijden dient u bij aakomst aan uw gids te voldoen ………… euro .

 

Niet inbegrepen in uw rondreis progamma.

  • Persoonlijke uitgave

 

 

Fooien : voor de busschauffeur per dag per persoon 2 euro.

voor de gids per dag per persoon 3 euro.

 

 

 

Inbegrepen

 

Antalya Informatie

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 2.222.562 inwoners (2014/2015). Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.
Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De stad
In Antalya is de charme van het oude centrum bewaard gebleven, terwijl er aan de rand van de stad diverse hotels zijn gebouwd. Er zijn verschillende boulevards die allemaal naar de oude binnenstad lopen. In al deze nauwe straatjes vindt u diverse winkeltjes, zowel gericht op de toeristen als op de lokale bevolking. Antalya heeft alle voorzieningen van een grote badplaats, maar heeft ook veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Voeg daar de mooie stranden aan de kust aan toe en u heeft een vakantieplaats bij uitstek.
 
De binnenstad Antalya
Ten oosten van de haven rijst de toren van Hidirlik op, wat ooit een Romeinse vuurtoren was. Op het hoogste punt van de oude binnenstad en dichtbij de voornaamste winkelstraat van de nieuwe stad staat de geribde minaret. Deze met blauwe tegels ingelegde minaret uit 1220 is het symbool van Antalya en tevens het oudste Seltsjoekse monument ter plaatse. Tegen de buitenmuur ziet men prachtige turkooizen tegels. Vanaf dit hooggelegen punt ziet u in het oosten van het Karaalioglu park, een onthoofde minaret. Deze werd door de bliksem getroffen, aangezien er in die tijd nog geen bliksemafleiders bestonden.

Aan de Atatürk Cadessi staat de Hadrianuspoort, een imposante drievoudige triomfboog van wit marmer die verrees ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus in 130 na Chr. Wanneer u door de poort loopt bent u terug in de stad.

In het centrum van de stad ligt een luidruchtige bazaar, waar men alles kan vinden, van plastic emmers tot corap (handgeweven sokken), die lang en kleurig en dik als laarzen zijn.
 
De haven van Antalya
Antalya heeft een van de mooiste havens van de hele Middellandse Zeekust, en is dan ook al verscheidene malen bekroond met een internationale prijs. U vindt hier talloze souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants.
 
Het strand van Antalya
Er zijn in Antalya twee stranden.
Het Mermerli strand: het strand ligt naast de haven voor de wijk Kaleiçi aan een kleine baai. Het is omgeven door de rotskust en deels door de oude stadsmuur. Het strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus en kiezels en fijn grind en keien. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. U kunt het strand bereiken via treden. U kunt hier ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, douches en bijzettafeltjes. Ook vindt u hier een restaurant en een bar.
Het Konyaalti strand: dit strand vindt u voor de wijk Konyaalti en is onderbroken door een rivierbedding. Het strand begint aan de westrand van het centrum, waar een bewaakte parkeergelegenheid is. Het strand bestaat uit grind, keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Dit strand kunt u via treden bereiken maar deze kunt u ook omzeilen. Hier kunt u ligbedden en parasols huren om heerlijk te liggen. Tevens zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Heeft u trek gekregen? Dan kunt u naar de cafetaria/snackbar om wat lekkers te halen.
 
De winkels in Antalya
U kijkt uw ogen uit bij alle winkels die Antalya u te bieden heeft. U vindt voornamelijk juweliers, kleine supermarkten, lederwaren, kleding-, tapijt- en souvenirwinkels in het centrum.
 
De markten in Antalya
U vindt in Antalya dagelijks diverse markten verspreidt over het centrum. Een gedeelte van deze markten is overdekt. U kunt diverse handelswaar kopen. Vergeet niet af te dingen, want dit is hier aan de orde van de dag.
 
Uitgaan in Antalya
De mogelijkheden om uit te gaan zijn erg groot in deze badplaats. U kunt een keuze maken uit zeer veel bars en cafés. Ze hebben allemaal een terras, zodat u lekker buiten kunt genieten van de avondlucht. Mocht u een dansje willen wagen, dat kan in één van de 5 discotheken, waarvan er 3 openluchtdiscotheken zijn. Discobars vindt u veel in de wijk Kaleiçi.
Wilt u een avondje de echte Turkse sfeer proeven? Dan is een “Turkisch Night” een echte aanrader. Buikdanseressen, Turkse volksdansen, heerlijk Turks eten en wijn, een avond om nooit meer te vergeten.
 
De restaurants in Antalya
U kunt op culinair gebied iedere avond van een ander restaurantje genieten als u dat zou willen. Antalya biedt u een uitgebreide variatie van eenvoudige tot luxueuze restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras zodat u heerlijk in de buitenlucht van uw diner kunt genieten.
 
Sporten in en rond Antalya
Er zijn genoeg sporten te beoefenen in deze stad. Houdt u van het water? Dan kunt u gaan bananariden, kajakken, parasailen of ringoriden. U kunt ook een motorbootje, waterfietsen, waterscooters en waterski’s huren. Volop plezier in en op het water! Heeft u er nog niet genoeg van, breng dan een bezoekje aan het leuke waterpretpark van Antalya. Hier vindt u de meest uiteenlopende glijbanen en zwembaden waar u zich een hele dag kunt vermaken.

Geen zin in een waterfestijn? Dan kunt u gaan paardrijden, tennissen, bowlen, karten of volleyballen op het strand.
 
Aspendos
Dit Romeinse theater is zeker een bezoekje waard. Het bood plaats aan 20.000 toeschouwers en de bouwwijze is typerend voor de Romeinse architectuur; het toneel vormt de grens tussen theater en natuur. Aangezien het theater nog steeds in een goede staat is, wordt het nog steeds gebruikt. Zo kunt u hier één van de worstelwedstrijden bezoeken op de vroegere plaats waar de karavanen rustten.
 
Düden waterval
U vindt een groot picknickpark boven de grootste waterval van Antalya en omgeving. Van hieruit kunt u zien hoe overweldigend het water naar beneden stort. Door een speciale gang in de rotsen kunt u zelfs achter de waterval komen wat een bijzondere ervaring is.
 
Olympos
In een mooi bosgebied wat deels is overwoekerd door struikgewas vindt u de resten van de havenstad Olympos uit de 3e eeuw voor Chr. Hier kunt u de restanten van een enorme tempelpoort en een theater bezichtigen.
 
Oudheidkundig museum
In dit museum vindt u allerlei belangrijke stukken uit de oudheid. Zo zijn er beelden uit Pergamon, vondsten uit Aspendos en Kekova uit de Grieks-Romeinse tijd en relikwieën van St. Nicolaas uit Demre.

 

Foto&Video:Rondreis Primitief Turkije

 

Beoordelingen: Rondreis Primitief Turkije

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info