Excursiereis Weekendje Marrakech

  • Ontdek op uw eigen maier het Marokkaanse rode stad Marrakech die Parel van de Atlas wordt genoemd.
  • Breng een bezoek aan Medina, is het centrum voor lokale activiteiten en waar je moet zijn voor een traditionele Marokkaanse ervaring.
  • Bleef de keizerlijke betoverend stad Marrakech, door velen beschouwd als cultureel centrum van Marokko.
  • Neem een kijkje bij Djemaa El-Fna plein die wereld erfgoedlijst van Unesco staat. U kunt hier alles tegenkomen van tandartsen tot slangenbezweerders en henna-tatoeëerders, acrobaten en nog veel meer. 
 

Excursiereis Weekendje Marrakech

Excursiereis Weekendje Marrakech

Dag 1 • Vliegreis naar Marrakech. Na aankomst rijden we naar het hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2 • Marrakech

Vandaag gaan wij de hele dag schatten van Marrakech opzoeken. Marrakech is een fascinerend stad tegenover Atlas gebergte. Het stadsbeeld wordt bepaald  door weelderige tuinen met palmen, prachtige paleizen en talloze minaretten. Wij gaan een bezoek brengen aan de Saadische graven, de Majorell tuinen, de Koutoubia moskee (waar maar liefst 25.000 gelovigen tegelijk kunnen bidden), het paleis Bahia. Verder gaan wij wandelen door de mysterieuze bazaars.

Aan het eind van de dag gaan wij genieten van de spectaculaire zonsondergang over het centrale Djemaa el Fna-plein. Het plein is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en het is vol met vol waarzeggers, henna-artiesten, vuurspuwers, slangenbezweerders, dansende apen, verhalenvertellers, medicijnmannen, Gnawa en acrobaten.

Avond eten in uw hotel in Marrakech.

Dag 3 • Marrakech

Na het ontbijt heb je een volle dag om te genieten van het fascinerende Marrakech. Wij beginnen onze programma vandaag met een panoramische tour per paardenkoets langs 12e-eeuwse stadswallen die de medina van Marrakech beschermen. We zien de belangrijke stads poorten ( in het Arabisch babs worden genoemd ) 

Wij  gaan wandelen door de smalle straatjes van de medina van Marrakech en zie lokale vaklieden aan het werk. Marrakech heeft veel kunstgalerijen in de medina wij gaan een bezoek brengen enkele van de beste galerieën. Hier heeft u inkoopmogelijkheden.

In de namiddag Transfer naar vliegveld voor de terugvlucht.

 

 

 

Inbegrepen

• Retourvlucht  naar Marrakech.

• Handbagage

• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

• Transfers en excursies per touringcar

• Nederlandssprekende reisleiding

• 2 nachten verblijf in het 4-sterren hotel op basis van half pension

• programma volgens de beschrijving

 

 

Niet inbegrepen

• De kosten voor entreegelden, verplichte lokale gidsen en fooien voor kofferjongens, kamermeisjes, restaurant-/ hotelpersoneel, gidsen etc. komen neer op een totaalbedrag van € 20 per persoon in contact te  betalen in Euro’s  bij de aankomst. Dit bedrag staat los van de fooi voor uw reisleider.

• Lunch is niet inclusief . ( Een lunch is ongeveer € 10 a € 14.- per persoon )

• Reis- en annuleringsverzekering

• Ruimbagage

• Reserveringskosten € 25 per boeking

• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

 

Bijzonderheden

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. 

• Deze rondreis is niet geschikt voor de kinderen onder 12 jaar

• Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 8

• Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.

 

Marrakech Informatie

Marrakech is een legendarische stad gelegen in het binnenland van Marokko, op slechts vieur uur vliegen vanuit Nederland of België. Het is één van de vier Keizerlijke steden die goed bewaard is gebleven. In deze sprookjesachtige Koningsstad komt de bezoeker terecht in een positieve mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer en enorm veel verborgen parels. De mooiste plekken in Marrakech vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen. Achter de vaak nietszeggende gevels verschuilen zich de mooiste plekjes van Marrakech zoals fantastische hotels waar je verwend wordt in Arabische sferen en winkels die wat betreft decor niet onder doen voor een paleis.

In Marrakech aankomen, betekent dat je over de drempel van de tijd stapt. Een wandeling door de

pittoreske straatjes van de Medina, de oude middeleeuwse stad temidden van kolossale vestingmuren daterend uit de 12e eeuw, laten u gemakkelijk de karavaanleiders voorstellen die hun kamelen belaadden met voedingsmiddelen, gereedschap en kunstnijverheidsartikelen. De souks bieden alles wat de reiziger zoekt: kleuren, geuren, sfeer, lachende en vriendelijke gezichten. In sommige worden ook sieraden of antiquiteiten verkocht. 

 

Het beroemde Jemaa El Fna plein biedt 's nachts en overdag een middeleeuws schouwspel: verhalenvertellers en straatartiesten, kooplui, slangenbezweerders en wonderdokters die wonderdrankjes en geneesmiddelen verkopen, proberen om het hardst de aandacht van de voorbijgangers te trekken. Ondeugende aapjes klampen zich aan aan de voorbijganger. Voor uw ogen zult u het symbool van de stad zien schitterenen: de minaret van de Koutoubia-moskee. Dit meesterwerk uit de 12e eeuw in Spaans-Moorse stijl inspireerde de bouwers van de Giralda-toren in Sevilla.

Het prachtige Bahia paleis is ook een bezoekje waard. Hier wisselen indrukwekkende appartementen en verborgen binnenplaatsen elkaar af in een verfijning die nog wordt geaccentueerd door de verrassende Andalusische tuinen.

Het Dar Si Said museum, een oud paleis dat alleen al om zijn architectonische rijkdom een bezoekje waard is, herbergt werkstukken van de Marokkaanse kunst. Hier kunt u zich ook grondig verdiepen tot in de details van het dagelijks leven en in de leefwijze van het land. Een droom voor hen die graag wandelen, kennis vergaren, ruiken en voelen. Neem de tijd om te kijken en te luisteren.

In Les jardins de Majorelle is een verzameling planten bijeengebracht uit alle hoeken van de wereld, weelderig rondom de elegate vijvers van de villa in Art Déco stijl.

In de Mellah, of de oude Joodse wijk, kan u specerijen kopen voor uw gerechten. Elke winkelier zal  u graag vertellen hoe u typische Marokkaanse gerechten kunt klaarmaken.

 

Ook de fameuze riads (Arabisch voor tuin), behoren tot de rijkdommen van Marrakech. Deze voor de buitenwereled afgesloten huizen liggen rondom een binnenplaats. Vandaag zijn velen omgebouwd tot hotel of restaurant en zijn één van de symbolen van de Marokkaanse levenskunst.

 

Voor de sportliefhebbers zijn er ook talrijke mogelijkheden: paardrijden, quad rijden, luchtballonvaaren, golfen en zelfs skiën.

 

's Nachts houdt het bruisende leven niet op. Vanaf zonsondergang overheerst een feestelijke magie de stad. Na een diner in één van de beste traditionele keukens, is een wandeling over het Jemaa El Fna plein dan ook een absolute aanrader. Een bezoek aan de casino om uw geluk te beproeven is ook mogelijk, of genieten van één van de vele voorstellingen. Of kan zich hartelijk laten ontvangen in de vele pubs of nachtclubs.

 

Foto&Video:Excursiereis Weekendje Marrakech

 

Beoordelingen: Excursiereis Weekendje Marrakech

Klantbeoordelingen

Beoordelingen
Info