Zonvakantie, Last minutes

Zonvakantie, Last minutes

,

United Arab Emirates Informatie

De Verenigde Arabische Emiraten, vaak kortweg aangeduid met V.A.E. of Emiraten, vormen gezamenlijk een land op het Arabische Schiereiland. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit een zevental emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi veruit de bekendste zijn. De andere vijf emiraten zijn Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Fujeirah en Ras al-Khaimah.
Hoewel de oudste nederzettingen binnen de emiraten al van eeuwen voor onze jaartelling stammen, is de Verenigde Arabische Emiraten als zelfstandig land betrekkelijk jong. Pas sinds 2 december 1971, toen de emiraten niet meer onder Brits bewind stonden, is de Verenigde Arabische Emiraten een zelfstandige staat. Tot die tijd was het gebied bekend als de Verdragsstaten, gebaseerd op een verdrag dat de toen nog 6 emiraten hadden met het Verenigd Koninkrijk. Ras al-Khaimah sloot zich in 1972 als zevende sjeikdom aan bij de emiraten.


Olierijkdom
Aardolie en aardgas vormen een belangrijke vorm van inkomsten voor de emiraten, vooral voor Abu Dhabi. Jaarlijks brengen de olie- en aardgasreserves nog miljarden dollars in het laatje. Dat deze inkomsten niet eeuwenlang stand zullen houden is een vaststaand feit. Eens zullen de oliebronnen uitgeput zijn waardoor de Verenigde Arabische Emiraten op een andere manier hun inkomsten moeten genereren om het huidige hoge welvaartsniveau te kunnen handhaven.

Strategische ligging
Voor de Britten waren de emiraten vroeger al belangrijk vanwege hun strategische ligging. De verschillende verdragen die tussen 1820 en 1971 golden met het Verenigd Koninkrijk zijn vooral tot stand gekomen om de Britse zeevaarders die tussen Brits Indië en Engeland voeren te beschermen tegen piraterij.
Hedendaags heeft het land nog steeds een belangrijke strategische ligging. Nu niet vanwege de piraterij, maar als logistiek knooppunt op het Arabisch Schiereiland en als belangrijk handelscentrum voor het Midden-Oosten. Van alle omringende landen is de VAE het meest stabiele, veilige en neutrale land van allemaal. De gunstige ligging op de routes tussen Afrika, Europa en Azië en inclusief het Midden-Oosten maken van met name Dubai en in iets mindere mate Abu Dhabi zeer geschikte locaties om opslag, overslag en distributie van allerlei goederen plaats te laten vinden. De Jebel Ali Port & Freezone is daardoor een belangrijk transport en handelscentrum geworden. Langs de Dubai Creek vind je nog veel traditionele boten (dhows) die de handelswaren langs de kade lossen en laden.

Toerisme
De enorme economische groei die de emiraten hebben meegemaakt in de afgelopen decennia is mede te danken aan de gigantische toename in het aantal toeristen dat jaarlijks de Emiraten bezoekt. Alles wordt er aan gedaan om het vakantiegangers en andere bezoekers naar hun zin te maken. De sociale regels worden soepeler gehanteerd, hotels worden uit de grond gestampt en allerlei projecten om de bezoekers te vermaken worden ontwikkeld. Door de recessie die hard toesloeg in 2007 heeft de enorme groei van Dubai en de andere emiraten een flinke klap gehad. Het emiraat Dubai heeft door het wegvallen van een groot aantal investeerders zelfs op het punt gestaan failliet te raken. Vanaf 2010 lijkt de weg omhoog weer gevonden te zijn en neemt het aantal toeristen weer flink toe. Deze groei is ook terug te vinden in stijgende prijzen van hotelkamers, die in 2008 een tijdelijk dieptepunt bereikten.

Vind je ideale vakantie

Wanneer wil je weg ?
Waar will je heen ?
Reisduur
Verzorging
€99

larareizen Info

Een goedkope zonvakantie boekt u eenvoudig en snel op larareizen. Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige zonvakanties online! Reservering prijzen.

Contactinformatie

  • Bel naar:+31 (0) 20 717 34 46
  • Email: info@larareizen.nl
  • Adresgegevens:Lara Reizen V.O.F.Lauernessestraat 20 hs 1061EZ Amsterdam-Nederland
    BTW nummer: 8169.48.963.B.01
    KVK nummer: 34255373