Zonvakantie, Last minutes

Zonvakantie, Last minutes

,

informatie over Cappadocie

Cappadocië ligt in de regio Centraal-Anatolië in Turkije binnen de stedendriehoek Nevsehir, Kayseri en Nigde. Cappadocië is een bijzonder gebied met een landschap van tufgesteente. Het unieke landschap is ontstaan door de invloed van wind, regen en rivieren. Het gebied staat op de werelderfgoed lijst en is deel van een nationaal park en wordt wel een van de grootste natuurwonderen van de wereld genoemd. Het is mogelijk om vanuit een luchtballon het tufsteen gebied te bekijken, in de omgeving zijn diverse bedrijven die een ballonvaarttocht organiseren. Cappadocië is een uitgestrekt gebied, om een volledig beeld te krijgen van het hele gebied met alle nederzettingen zijn enkele dagen nodig.


Het dorp Göreme
Onze accommodaties in Cappadocië bevinden zich in het dorpje Göreme waar wij naar volle tevredenheid samenwerken met Kemal's Guesthouse als belangrijkste accommodatie en lokaal agentschap. Het is een gemoedelijk dorp waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan. Naast gezellige restaurantjes, winkeltjes en terrasjes vind je er stille schilderachtige straatjes.

Vlak buiten het dorp bevindt zich een monumentaal landschap. Hier zien wonderbaarlijke feeënschoorstenen te zien, grotwoningen en grotkerken met fresco's. In de groene valleien en rose-gele tufsteenheuvels ontdekt u zangvogels, vlinders en veldbloemen. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden tot het maken van tot de verbeelding sprekende foto's. Cappadocië is zowel een plek voor sportievelingen als liefhebbers van natuur en cultuur.


Geschiedenis
Daar het met eenvoudige hulpmiddelen mogelijk was uit het zachte gesteente stabiele woningen te hakken, waarin het door de isolerende werking van het tufsteen ook nog eens goed toeven was tijdens Anatolië's koude winters en hete zomers, is het gebied al zeer vroeg bewoond geweest.

De eerste holen zijn misschien al in het Bronzen tijdperk uitgehakt. Tijdens de Hittietische periode vestigden enkele stammen zich in het gebied rond Nevsehir. Na de ondergang van het Hittietische rijk rond 1200 voor Chr. vulden de Frygiërs het machtsvacuüm op. 

Deze beschaving bracht tot aan het jaar 600 voor Christus een betrekkelijke rust en welvaart. Tijdens de duistere periode die hierop volgde, beleefde de streek een periode van betrekkelijke rust en welvaart. In de jaren tussen 600 en 300 voor Chr. was de streek het toneel van verschillende veldslagen tussen de Frygiërs en de Perzen. Uiteindelijk zegevierden de Perzen en het `Verdrag van Kizilirmak' wees Nyssa (nu Nevsehir) toe aan de `Grote Koning'. Het Perzische juk bleek te dragen en er brak een nieuwe periode van welvaart voor Cappadocië aan. Uiteindelijk was het Alexander de Grote die tijdens zijn veldtocht een einde maakte aan de Perzische heerschappij. 

Vind jouw ideale vakantie

Wanneer wil je weg?
Waar wil je heen?
Reisduur
Verzorging
€99

larareizen Info

Een goedkope zonvakantie boekt u eenvoudig en snel op larareizen. Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige zonvakanties online! Reservering prijzen.

Contactinformatie

  • Bel naar:+31 (0) 20 717 34 46
  • Email: info@larareizen.nl
  • Adresgegevens:Lara Reizen V.O.F.Lauernessestraat 20 hs 1061EZ Amsterdam-Nederland
    BTW nummer: 8169.48.963.B.01
    KVK nummer: 34255373