Zonvakantie, Last minutes

Zonvakantie, Last minutes

,

Atlantische kust informatie

De Atlantische kust van Marokko

De meer dan 1000km lange kustlijn van Tanger tot voorbij Agadir is nog steeds een weinig toeristisch ontwikkeld gebied en heeft veel te bieden. De natuur is afwisselend en langs de kust liggen aantrekkelijke historische plaatsjes die dateren uit de 15e en 16e eeuw. Het zijn met name de Portugezen geweest die aan de Zuid Atlantische kust hun vestingsteden bouwden en actief handel dreven met de grote schepen die op weg waren van Europa naar Azië. Langs de zee loopt een rustige weg die leidt door een groen heuvellandschap en die steeds weer zorgt voor verrassende uitzichten over de Atlantische Oceaan. De visserij is de belangrijkste bron van inkomsten en de vissershavens zijn levendig en vol activiteiten. Dit is de plek waar de verste vis geserveerd wordt en waar de gegrilde sardines vanaf de boot direct via de grill op het bord belanden.

De zandstranden zijn veelal leeg en uitgestrekt en lenen zich uitstekend voor heerlijke strandwandelingen. Hoe zuidelijker de reis gaat, des te meer worden de Noord Afrikaanse invloeden herkenbaar.

 

Atlantische kust, Agadir                                                                                                                                                                                            

De grootste badplaats van Marokko heeft ondanks haar moderne karakter toch een aantal sterke troeven in handen. Vanwege de zuidelijke ligging is dit de kustplaats waar het grootste aantal zonuren van Marokko gemeten worden. De belangrijkste attractie is de aanwezigheid van het beschutte prachtige lange zandstrand van 9 km lengte. Hier is het veiligste zwemwater van de gehele Atlantische kust te vinden en door het geleidelijk aflopend strand is de zee ook geschikt voor kinderen. Op het strand zijn diverse watersportfaciliteiten zoals windsurf, jet-ski's en waterscooters, maar er zijn ook mogelijkheden voor het maken van een ritje te paard of kameel. Het moderne centrum van Agadir is gedeeltelijk autovrij en is rijk voorzien van leuke winkeltjes en restaurants. In het openluchttheater vinden regelmatig concerten en shows plaats. Agadir is vanwege de fraaie golfbaan zeer in trek bij golfliefhebbers. Vanwege de internationale luchthaven is de badplaats makkelijk te bereiken.

Vind jouw ideale vakantie

Wanneer wil je weg?
Waar wil je heen?
Reisduur
Verzorging
€99

larareizen Info

Een goedkope zonvakantie boekt u eenvoudig en snel op larareizen. Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige zonvakanties online! Reservering prijzen.

Contactinformatie

  • Bel naar:+31 (0) 20 717 34 46
  • Email: info@larareizen.nl
  • Adresgegevens:Lara Reizen V.O.F.Lauernessestraat 20 hs 1061EZ Amsterdam-Nederland
    BTW nummer: 8169.48.963.B.01
    KVK nummer: 34255373