Zonvakantie, Last minutes

Zonvakantie, Last minutes

,

Marokko informatie

Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land vormt een poort naar het Afrikaanse continent en is de toegangspoort tot Europa vanuit Afrika. Marokko heeft een constitutionele monarchie. De huidige koning is Mohammed VI, die in 1999 de troon besteeg.

De hoofdstad van het land is Rabat, gelegen aan de rivier Bou Regreg. Casablanca de grootste en belangrijkste stad van Marokko is Casablanca. De bevolking, met een totaal aantal inwoners van 34.272.968, bestaat voornamelijk uit de etnische groepen der Berbers en Arabieren, met daarnaast minderheden van Joodse en Europese en Afrikaanse afkomst, waaronder Spanjaarden, Fransen, Algerijnen. De officiële landstaal is het Arabisch, met plaatselijke dialecten als het Derija en Berbers. De tweede taal van Marokko is het Frans.

Marokko is een land met een zeer rijke en eeuwenoude geschiedenis. Agadir de Marokkaanse bevolking is vredelievend en heeft het moderne leven met de traditionele waarden en normen geïntegreerd. De samenleving is tolerant en zo in staat geweest een bloeiende cultuur op te bouwen. De grootste bevolkingsgroepen in Marokko zijn de Berbers en de Arabieren, maar daarnaast zijn er vele minderheden zoals Spanjaarden, Fransen en Joden, en je kunt dus spreken van een echte multiculturele samenleving.

In de laatste tien jaar is de Marokkaanse economie op ongekende wijze gegroeid. Economie Marokko de troonsbestijging van koning Mohammed VI in 1999 heeft geleid tot vele politieke en economische hervormingen, die deze groei hebben geïnitieerd en gestimuleerd. Sinds 2001 groeit het BNP van Marokko met ongeveer 2,9 %. In het jaar 2006 was er zelfs een groei van 8 %, als gevolg van een zeer goede oogst in de landbouw en een explosieve groei van investeringen in de vastgoedsector. Sinds 2005 heeft het aantal investeringen in vastgoed en recreatiefaciliteiten zich jaarlijks meer dan verdubbeld.

De laatste tijd is Marokko een zeer populaire reisbestemming geworden Agadir voor mensen uit de gehele wereld. Sinds de troonsbestijging in 1999 van Mohammed VI is het land politiek stabiel, en dit heeft het imago van Marokko als vooruitstrevend en tolerant Islamitisch land enorm verbeterd. Het land heeft het hele jaar door zonneschijn en het klimaat is er uitermate geschikt voor toerisme.

Vind jouw ideale vakantie

Wanneer wil je weg?
Waar wil je heen?
Reisduur
Verzorging
€99

larareizen Info

Een goedkope zonvakantie boekt u eenvoudig en snel op larareizen. Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige zonvakanties online! Reservering prijzen.

Contactinformatie

  • Bel naar:+31 (0) 20 717 34 46
  • Email: info@larareizen.nl
  • Adresgegevens:Lara Reizen V.O.F.Lauernessestraat 20 hs 1061EZ Amsterdam-Nederland
    BTW nummer: 8169.48.963.B.01
    KVK nummer: 34255373